Zilveren hanger maken

 


Kom uw zilveren hanger maken, naar eigen ontwerp of naar idee van voorbeelden. Onder het genot van een lekkere lunch bij De Kruitkelder zullen we al het één en ander bespreken. Zo kunnen we bij terugkomst in het atelier vol ijver aan de slag met het vervaardigen van de hanger. U krijgt uitgebreide informatie en wordt geholpen waar nodig is. Maar de hanger maakt u zelf, van begin tot eind. Verschillende technieken zullen aan bod komen, afhangende van het ontwerp. Zagen, vijlen, schuren, solderen, smeden, polijsten enz. Je hebt de keuze uit verschillende diktes zilverplaat en diverse formaten. Maar u kunt natuurlijk ook een hanger uit draad maken. De hanger kan afgewerkt worden naar eigen keuze in hoogglans, mat, hamerslag of een combinatie ervan.
 
De kosten voor de workshop zijn € 85,- inclusief lunch, materiaal (zilver), gebruik gereedschappen, koffie/thee met iets lekkers.
 
Zowel parels of stenen voor op de hanger, als een spang of ketting zijn niet bij de prijs inbegrepen. Maar behoren wel tot de mogelijkheden. Voorkennis is niet vereist. Iedereen kan zijn eigen creativiteit de vrije loop laten. Zo ontstaan de mooiste creaties.
 
Verzamelen rond 12.00 uur in het atelier gevolgd door een lunch om 12.15 uur in De Kruitkelder. Rond 13.30 uur zullen we starten met het maken van ons sieraad. De workshop zal tot ongeveer 17.00 uur duren.