Chantal Smits

 
 

 In het pittoreske vesting- en vissersstadje Woudrichem kunt u uw hart ophalen aan handgemaakte sieraden en groot zilverwerk met een unieke uitstraling in mijn atelier aan de Landpoortstraat.

In dit pand waar mijn opa vroeger timmerman was, kan ik mijn passie kwijt in het creëren van, en het werken met, mooie materialen naar een prachtig eindresultaat. Naar eigen inspiratie of natuurlijk naar uw wens. Het opgaan in mijn werk en het vergeten van alles om mij heen is een fantastisch gevoel. En als u als klant ook nog eens tevreden bent?

Mijn collectie bestaat op het moment voornamelijk uit zilveren sieraden en schalen.

Ik werk met zilver en goud, maar ook andere materialen schuw ik niet. Denk bijvoorbeeld eens aan titanium, palladium, hout, vilt en dergelijke. Creativiteit, eigenzinnige en eigenwijze benadering staan centraal.

Niet alleen nieuw werk naar eigen inspiratie en werk in opdracht staan centraal. U kunt bij mij ook terecht voor reparaties en restauraties. Tijdens mijn stages in Griekenland en Duitsland heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende technieken en vooral restauraties van kerkelijk zilver in Duitsland. Het gaat hier om respect en waardering voor het oude en oorspronkelijke werk.

Bij sieraden gaat het vaak om erfstukken die nieuw leven ingeblazen worden. Hier gaat het om respect aan een dierbare herinnering. Je doet in de meeste gevallen zo min mogelijk maar zo veel als nodig is.

Bij veranderwerk aan oude sieraden staat de wens van het heden centraal met respect voor het oude.

Bij werk in opdracht kunt u denken aan dagelijkse sieraden, maar ook voor bijzondere gelegenheden of als herinnering. Bijvoorbeeld relatiesieraden, trouwringen of bijpassende trouwsieraden, as-sieraden of geboortegeschenken. Ook is het mogelijk in een tweedaagse workshop uw eigen trouwringen te komen maken. U maakt dan elkaars ring waardoor de symboliek van de trouwring een MEGA persoonlijk karakter krijgt. Wanneer u dit een te grote uitdaging vindt kunt u ze ook door mij laten vervaardigen. We maken dan eerst samen ontwerpen tot we een ontwerp hebben voor een paar prachtige trouwringen die volledig bij u passen. Voor welk ontwerp u ook kiest, u zult uw hele huwelijk tevreden zijn met de hoogwaardige handgemaakte trouwringen.

Heeft u misschien (oud) goud of (oud) zilver dat u niet meer draagt? Komt u dan eens langs in het atelier en laat u verrassen en inspireren door de ontwerpen die ik voor u kan maken.

In mijn open atelier en workshopruimte kunt u een kijkje nemen hoe ik werk en waar cursisten mee bezig zijn. Naast workshops kunt u bij mij ook terecht voor een cursus edelsmeden.

Bent u op zoek naar een leuk (vriendinnen/bedrijfs)uitje, vrijgezellendag of kinderfeestje? Meld u zich dan aan voor één van de creatieve workshops in het pittoreske stadje Woudrichem, Noord-Brabant. In het historische centrum van Woudrichem kunt u uw hart ophalen aan idyllische doorkijkjes en geveltjes. Geweldig dus om een lekker dagje uit te zijn.

Kijk bij de workshops voor de mogelijkheden. Heeft u zelf een idee, schroom dan niet en vraag naar de mogelijkheden…